keskiviikko 14. syyskuuta 2011

It's the details that make the outfit

Pelkkä lolitamekko ei tee lolita-asua. Asu on valmis vasta, kun asusteetkin on yhdistelty siihen – kun pieninkin yksityiskohta on huomioitu. Ei ole väliä, näkyvätkö kaikki yksityiskohdat asukuvissa, vai täytyykö olla aivan lähellä huomatakseen ne. Riittää, että itse tietää, että ne ovat siellä, ja silloin tuntee tehneensä onnistuneen koordinaation.

Millaisiin yksityiskohtiin minä sitten kiinnitän huomiota omissa asuissani? Katsotaanpa…

Hiuskoriste(et). Päätä ei tarvitse tunkea täyteen krääsää, mutta usein oikein valittu hiuskoriste viimeistelee asun upealla tavalla. Toisinaan myös hiuskoristeen puute voi olla tietoinen ja toimiva valinta; tällöin kampaus pääsee paremmin huomion keskipisteeksi, tai ehkä asu on sopivasti casualimpi vaikka kouluun.

Korut. Korujen ei tarvitse olla suuria tai näyttäviä, mutta niitä on hyvä olla sopivassa määrin. Korujen tulisi sopia asun teemaan ja henkeen, ja mikä tärkeintä; korujen tulee mätsätä toisiinsa! On tyylirike yhdistää eri metallinsävyjä. (Poikkeuksen tähän muodostavat tietenkin korut, joissa on käytetty tarkoituksella useampaa metallisävyä. )

Laukku. Tunnustettakoon; minä en pärjää ilman käsilaukkua. Ja mitä isompi, sen parempi, koska tarvitsen yhtä sun toista tullakseni toimeen. Siksi olenkin ovelasti valinnut itselleni yhden tilavan käsilaukun, joka sopii melkein mihin tahansa asuun! Kuvan pupulaukkuun ei kuitenkaan mahdu juuri mitään, ja siksi se on maailman turhin asuste.

Kengät. Luonnollisesti myös kenkien tulee sopia asuun. Omaa silmääni miellyttävät sirot, korkeakorkoiset kengät. Mielestäni asu kuin asu muuttuu heti elegantimmaksi ja kypsemmäksi, jos kengät ovat kepeät.

Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä, vaatteiden yksityiskohdat! Lolita-vaatteissa nämä yksityiskohdat viedään usein aivan uusiin ulottuvuuksiin. On rusettia, röyhelöä, helmiä, kimaltavaa kangasta, pitsiä, mitä yksityiskohtaisimpia printtejä… Usein kaikkein näyttävimpiä asuja ovat ne, joissa mekon yksityiskohdissa ei ole säästelty.

Millaisiin pikkuseikkoihin sinä kiinnität huomiota omassa tyylissäsi? Pitääkö koko asun olla tip top päästä varpaisiin, vai eikö ole niin väliä, jos unohtaa aamulla laittaa korvikset? Rakastatko yksityiskohtia, vai oletko sitä koulukuntaa, jonka mielestä ”vähemmän on enemmän”?

[Kaikki kuvat ovat omista asuistani, ja ne on ottanut Sanni. Kuvia ei saa käyttää ilman hänen lupaansa.

All these pictures are from my outfits, and they are taken by Sanni. It is not allowed to use these photos without a permission from her.]

10 kommenttia:

 1. Voisin joka postauksen jälkeen kertoa sen saman lurituksen kuinka kivoja ja ihania nämä sinun postauksesi ovat, tosin taidan nyt jättää tämän vähän vähemmälle kun varmasti alkaa tympiä samat lauseet viikosta viikkoon:D...

  Sanon nyt, että todella rakastan lukea juttujasi ja lisää odotellessa:>...

  Hyvää viikon jatkoa! Iris

  VastaaPoista
 2. Minusta tämä oli harvinaisen mielenkiintoinen postaus :) Tällaista lisää kiitos!

  VastaaPoista
 3. Iris: Oi, kiitos kovasti! En tosiaankaan kyllästy palautteeseen, oli se sitten positiivista tai negatiivista (vaikka negatiiviselta palautteelta odotan kyllä vähintään rakentavuutta). Usko pois, että mieltäni lämmitti kuulla, että tykkäät kirjoituksistani! Mukavaa viikonjatkoa sinullekin. <3

  Anonyymi: Kiitos kovasti sinullekin! Parhaani yritän, että keksisin mukavia postausideoita. :D Minulle saa tietenkin aina myös ehdottaa postausaiheita, jos tulee mieleen, että mistä haluaisit lukea! Toteutan niitä sitten, jos suinkin pystyn. :3

  VastaaPoista
 4. No siinä tapauksessa ;) Minä tahdon nähdä asustekokoelmasi yksityiskohtaisesti. Hatut, korut, laukut, the works!!!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Kiitos juttuideasta! Et kai kuitenkaan halua nähdä kenkiä? Ei ainakaan kaikkia niistä? Ne eivät mahdu samaan kuvaan... :D

  Pitää panna tuo juttutoive hautumaan, katsotaan, jos saisin tehtyä postauksen aiheesta, joka ei kuitenkaan olisi kilometrien pituinen.

  VastaaPoista
 6. Jees pliis! Miten en maininnut KENKIÄ! Ehdottomasti ne myös! Ota paljon kuvia, että saan jotain mistä uneksia! XD

  VastaaPoista
 7. Ra-kas-tan tuota ensimmäisen kuvan hiushärpäkettä <3

  Tämä oli tosi hyvä postaus, olen ihan samaa mieltä noista. Itse olen "normipukeutumisessakin" todella tarkka siitä, että asun kaikki osat sopivat yhteen, mutta mielestäni lolitassa se on vieläkin tärkeämpää. Kun asu on täynnä koristeita, asusteita ja hörsöjä, vaikutelma on helposti turhan karnevaalimainen jos palasia ei osaa yhdistellä toisiinsa. Tätä ei voi tarpeeksi painottaa, kiitos!

  VastaaPoista
 8. Giselle: Kiitos kovasti! Olen tehnyt tuon heppahärpäkkeen ihan itse, ja minäkin tykkään siitä, vaikka se aiheuttaa painavuudellaan minulle päänsärkyä. :D

  Olet oikeassa sen karnevaalimaisuuden suhteen - näyttävyyden ja höpsöyden välillä on hiuksenhieno raja. Pitää olla tarkkana, ettei lolita-asu ala muistuttaa naamiaisasua!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Jahas, jahas. Katsotaan. Ehkä voisin valkata vain söpöimmät/kiinnostavimmat kengät sun muut asusteet? :3

  VastaaPoista
 10. Joo, valkkaa omat suosikkisi!

  VastaaPoista