tiistai 1. maaliskuuta 2011

Lolita ja asuminen opiskelija-asuntolassa

Sisustus-teeman viimeinen postaus!
Mari kirjoitti omista inspiraationlähteistään ja Mimi jakoi yleispäteviä sisustusneuvoja. Vuorollani kerron omista kokemuksistani opiskelija-asuntolassa.

Täällä opistolla opiskelijat jakavat huoneen toisen opiskelijan kanssa. Itse asunnot ovat varsin karuja. Seinät ovat valkoista tiiltä ja huoneessa on pöytä, tuolit, harvinaisen rumat ruskeat kaapit, sängyt ja verhot valmiina. Hätätapauksessa - ja jos ei halua "tuhlata" rahojaan - valmis "sisustus" menettelee. Minulle asuinympäristön esteettinen yleisilme on kuitenkin tärkeä, joten jo pelkästään likaisen valkoiset tiiliseinät olivat kuin painajaisista.
Mitään ei periaattessa saa muuttaa, koska huoneen pitää olla keväällä samassa kunnossa kuin syksyllä sinne tullessa. Huoneen yleisilmettä on ollut onneksi helppo vaihtaa mieleisekseen. Seinille olen kerännyt minua inspiroivia kuvia, tekstejä, mietilauseita, itse piirtämiäni kuvia... Sairaalan vihertävän verhon vaihdoin omaan verhooni, joka on Vallilan viime kevään mallistosta.
Kangasvalinnoilla voi piristää mieltä paljonkin. Olen haalinut itselleni ruusukuvioituja lakanasettejä ja tyynynpäällisiä, heppatäkkipussi on muisto lapsuudesta.
Punaisten ruusujen flanellikankaisen setin sain vanhemmiltani joululahjaksi. Röyhelöiset ja kellertävät ruusutyynynliinat ovat myös Stockmannilta. Vaaleanpunainen ruususetti löytyi mamman liinavaatekaapista.
Kokemuksen äänellä voin myös muistuttaa siisteydestä. Säännöllinen siistiminen kannattaa, koska siisti ympäristö on ainakin minulle kotoisampi kuin ympärikäännetty huone.
Pienet ja merkitykselliset esineet muistuttavat rakkaista ihmisistä silloin, kun he eivät ole lähellä. Minulla on lähimmistä loliystävistäni kehystetty kuva pöydällä teeastiaston vieressä.

Opiskelijan kannattaa kiertää alennusmyyntejä, joista löytyy usein hienoja yksistyiskohtia ja kankaita sisustukseen. Hyvälaatuisiin ja kauniisiin sisustuskankaisiin kannattaa kuitenkin sijoittaa jos on mahdollisuus.
Vanhahtavia tavaroita myyvät putiikit osoittautuvat usein inspiroiviksi, vaikka voivatkin olla hintavia. Kirpputoreja kannattaa myös pitää silmällä löytöjen, kuten teeastiastojen ja huonekalujen varalta.

Väliaikaiseen opiskelija-asuntolaan ei kuitenkaan kannata valtavaa tavaramäärää hamstrata. Suositeltavampaa on tuoda kotoa tai ostaa muutama tavara useiden sijasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti