tiistai 29. maaliskuuta 2011

Kankaiden kuvioinnista.

Kaappini kaikki kuviolliset mekot joita olikin yllättävän paljon vaikka jätinkin raidat ja ruudut pois. Oli myös yllättävää huomata kuinka monella eri tavalla kuviot on tehty mekkoihin. Minulta löytyy näemmä kudottuja kuvioita, painettuja kuvioita, aplikaatiota ja niin edelleen. Kirjontaa ei ainakaan vielä ole.

Ensimmäisenä on perinteinen painettu kuvio. Caramea kertoikin näistä jo aika paljon. Painettuja kuvioita on monenlaisia ja niissä voidaan käyttä useita värejäkin. Minun painetut printtini ovat tosin useimmiten yhdellä värillä painettuja.

Tässä on sametille painettu versio. Minusta se näyttää jotenkin kivemmalta kuin peruskankaalle painettu kuvio.

Punaisen silkkihameeni helmassa on pitsiaplikaatio. Aplikaatiossa kangas ommellaan toisen kankaan päälle muodostamaan jotain kuviota. Tässä tapauksessa kyseessä on tosiaan pitsi mutta esimerkiksi AP käyttää tekniikkaa usein. Aplikaation voi myös topata vanulla jolloin saadaan aikaan kolmiulottaisia muotoja.

Flokkaus on ehkä yksi lempikuviointi tavoistani. Samettipinta antaa painokuviolle syvyyttä jota sillä ei muuten olisi. Tekniikka antaa barokkimaisen, runsaan lopputuloksen josta pidän kovasti.

Toinen barokkimainen kangastyyppi on brokadi. Brokadi on kangas jonka kuviot on kudottu jollakin efektilangalle. Ennen lanka on ollut jalometallia kuten kultaa tai hopeaa joka teki kankaista tuhottoman kalliita, tehden kankaista kuninkaallisten ja aateliston suosimia. Nykyisin kuviointiin käytetään myös muita materiaaleja.


Viimeisenä päätin esitellä tämän hetken suosikkitapani kuvioida kangasta. Gobeliinin. Kuten brokadissa gobeliinissakin kuvio on kudottu kankaaseen. Siinä missä brokadi on lähes samannäköinen molemmilta puolilta, gobeliinin puolet poikkeavat toisistaan kuin yö ja päivä. Gobeliini on kuitenkin hurmaavan ja vanhanaikaisen näköistä ja monet classic lolitaan keskittyvät brändit käyttävät sitä vaatteissaan.

Mikä on teidän suosikkitapanne kuvioida kangasta?

Mimi Elizabetha.

6 kommenttia:

 1. Nuo kaikki kuviot näyttävät kauniilta :)
  Tykkään kuitenkin erityisesti tuosta perinteisesti painetusta kuviosta ^^
  ~Anni

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen postaus!

  Oma suosikkini on ehdottomasti flokkikuvio.

  VastaaPoista
 3. Brokadi ja samettietsaus, ehdottomasti! Kirjailukin on mukana, pidän lievästä kolmiulotteisuudesta.

  VastaaPoista
 4. Hehee, olenko outo, kun minusta nuo kaikki kuviointitavat ovat aivan hurmaavia? :D Hieno postaus, Mimi! <3

  VastaaPoista
 5. I love florals. No, that is not true. I am OBSESSED with florals.

  VastaaPoista
 6. Näistä ainakin viehätyin eniten gobeliinista, todella kauniisti saatu värisävyt esiin! Ja erittäin ylellisen ja hienostuneen näköinen kangas kaikinpuolin. Mutta pahapa nyt kankaankuviointitekniikoista on valikoida suosikkiaan, kaikissa on puolensa.

  VastaaPoista