lauantai 5. maaliskuuta 2011

Kuvioita kaikensorttisia

Heipähei!

Siteeraan tähän osan Cinnamonhuskyn kommentista:

”Esimerkiksi jos postauksen ideana olisi printit lolitassa jokainen voisi kertoa millaiset printit juuri heitä miellyttävät ja miksi, myös hauskoja memen tapaisia itsetulkintoja olisi kivaa nähdä, kuten "jos olisit jokin olemassaoleva printtisarja, mikä olisit?" tms.”

Näiden sanojen innostamana kannustamme kiitolaukkaan maaliskuun teeman – printit ja muut kuvioinnit kankaassa.

Ja tuttuun tapaan minä aloitan. Ajattelin tässä pölistä omista mekoistani ja niiden printeistä. :D

Sana ”print” tarkoittaa vapaasti käännettynä painettua kuviota. Kankaaseen voi toki saada kuvan muillakin keinoilla (esimerkiksi minulla on aivan ihana Innocent Worldin mekko, johon on kirjailtu ruusuja), mutta esittelen teille vain ne vaatteeni, joihin kuvio on painettu.

Ensin vilkaisu loligarderoobini kaikkiin printteihin. Ylärivissä Angelic Prettyä, alarivissä Innocent Worldia ja Baby the Stars Shine Brightia. Ja tutustutaanpa lähemmin muutamiin näistä…

Angelic Pretty – Sugary Carnival. Tämä printti oli kenties ensimmäinen ”pakko saada” –printtini. Yhtäkkiä huomasin vain rakastuneeni siihen, ja tahdoin sen itselleni – ja lopulta sainkin. Entä mikä tässä printissä vetoaa minuun? Vastaus: hevoset! Olen sisäisesti heppatyttö (olen aina rakastanut hevosia!) ja siksi printin karusellihepat ovat mielestäni aivan ihania. Mekon voi myös yhdistellä hyvin moniin väreihin, sillä printistä löytyy keltaista, vaaleansinistä, valkeaa ja tummempaa pinkkiä.

Angelic Pretty – Magical Etoile. Tätä voisi pitää toisena ”pakko saada” –printtinä. Iskin silmäni tähän viime kesänä, ja syksyllä sitten löysin sen vihdoin haluamassani värissä, sinisenä. Tässäkin printissä on karuselli hevosineen, ja itse asiassa myös samaa heppapitsiä kuin Sugary Carnivalissa! Magical Etoile on koko mekon peittävä printti, mutta kuitenkin paljon rauhallisempi kuin Sugary Carnival. Mekon sirkus/huvipuistoteemainen kuviointi tuo mieleeni kesän.

Angelic Pretty – Powder Rose. Tämä mekko oli itse asiassa heräteostokseni Princess Fairissa, mutta en ole katunut ostostani hetkeäkään! Kliseisesti ruusu on lempikukkani, ja Powder Rosesta niitä löytyy. Kukkaprintit ovat jotenkin niin ihanan tyttömäisiä, ja omalla tavallaan klassisiakin. Powder Rosen kuviointi on painettu unelman ohuelle sifongille – se on siis täydellinen kesämekoksi! Tässä mekossa minua viehättää nimenomaan kuvioinnin raikkaus ja herkkyys; se näyttää melkein vesivärimaalaukselta.

Angelic Pretty – Doll House. Doll House on, kuten kuvasta näkyy, border print. Vapaasti käännettynä se tarkoittaa ”rajakuviota”, mutta yleisesti ottaen border printit sijaitsevat mekon helmassa – ja vain siellä. Border printit ovat rauhallisempia kuin koko mekon peittävät printit, jotka saattavat saada mekon näyttämään pahimmillaan räikeältä ja täyteen ahdetulta. Pidän border printeistä kovastikin, niitä vain on varsin hankala löytää! Tässä printissä minua miellyttää nimenomaan mekon rauhallinen ja suloinen yleisilme. Erityisen hauska yksityiskohta on, että printin tytölle ja kissalle on tehty rusetit oikeasta nauhasta. Se tuo printtiin ripauksen kolmiulotteisuutta.

Baby, the Stars Shine Bright – Strawberry Letters. Tämä mekko on kenties ainoa mekkoni, jolla voisi toteuttaa myös country lolitaa. (Enpä tosin ole vielä ainakaan tullut toteuttaneeksi.) Osa printtien lumoa ja ärsyttävyyttä on se, ettei koko asun kuvista useimmiten näe printin yksityiskohtia. Kaikkein parhaiten niihin pääsee tutustumaan ihan luonnossa. Ja juuri nuo pienet yksityiskohdat ovat niin rakastettavia! Tässä printissä kaikkein suloisinta on se, että noissa pienissä kirjelappusissa lukee eri kielillä (esim. englanti, ranska, espanja) ”rakastan sinua”. Harmi, ettei sieltä löydy suomenkielistä kirjettä. :D

Baby, the Stars Shine Bright – Thumbelina. Thumbelina-mekon printissä on nähtävissä kohtauksia tarinasta Peukalo-Liisa. Printistä löytyy monia hurmaavia teemoja – perhosia, ruusuja, lintuja, rusetteja. Lisäksi printin rauhallinen vihreä on hyvin erikoinen sävy, eikä sitä löydy mistään muusta mekostani. Tämä tekee Thumbelinasta hieman erikoisemman yksilön, useimmat muut sweet lolitaan tarkoitetut printit kun hehkuvat vain karkkiväreissä.

Yhteenvetoa: mistä siis ylipäätään pidän printeissä? Vaikea sanoa, sillä ainakin omasta mielestäni kaapissani asustaa hyvinkin erityyppisiä printtejä. Suurin osa niistä on sweet lolitaan sopivia, ja sweettari onkin lempityylini. Angelic Prettyn printtejä löytyy eniten, mutta rakastan myös Babya ja IWta! Olen siinä mielessä hyvin brändiuskollinen, että hamuan kaappiini lähinnä näitä kolmea merkkiä. Koska kaapistani löytyy varsin monta printillistä mekkoa, voidaan päätellä, että pidän printeistä ylipäätään. Kuten jo aiemmin mainitsin, niiden pikkuriikkiset yksityiskohdat hurmaavat! Minulla on muutama varsin räikeä mekko (Sugary Carnival, Ichigo Millefeuille), mutta yleensä pidän enemmän hieman rauhaisammista printeistä. Rakastan etenkin APn vanhempia printtejä, joita kutsun ”vintage aapeeksi” – ja näitä sitten yritän kaappiini metsästää.

Printithän ovat jo varsin pitkään olleet ”Se Juttu” lolitassa, tarkoittaen, että ne ovat huikean suosittuja. Vaikka classic lolitan nousua on odotettu jo pitkään, APn uusimmat printit myydään silti hetkessä loppuun. Minä en ainakaan jaksa uskoa, että printit koskaan lakkaisivat olemasta edes jossain määrin ”in”. Mitä mieltä te olette printeistä? Onko printtiin painettu mekon sielu – vai voiko vain kuvioimaton kangas olla elegantti?

P.S. Jos vielä tämän hehtaaripostauksen jälkeen haluat kuulla lisää juuri minun printtimaustani, niin kurkkaa täältä, mitkä olivat suosikkimekkoni vuosi sitten.

3 kommenttia:

 1. printin lisäksi leikkauksilla ja pitseillä on minulle väliä, kiitos postauksesta se oli hyvin mielenkiintoinen!

  VastaaPoista
 2. Korjaisin hiukan kun häiritsi tuo, siis "border" eikä porder.

  VastaaPoista
 3. Cinnamonhusky: Olen ihan samaa mieltä siitä, että myös pitsit ja mekon muoto ovat ybertärkeitä. Ja kyllähän pelkkä pitsi(n paljous) voi toimia mekon katseen vangitsijana, eikä printtiä välttämättä tarvita. Niin tai näin, on ne printit vaan ihania. :D

  Anonyymi: Kiitos, kun huomautit asiasta! Korjaan typon pois. :)

  VastaaPoista