perjantai 18. marraskuuta 2011

Katse koipiin, osa 1 - CDR-tyttöjen kenkäkaapilla

Eräs lukijamme toivoi postausta kengistä. Koska hänen esittämänsä toive oli hyvin laaja ja aihe mielenkiintoinen, päätin jakaa postauksen kahteen osaan.

Ensimmäisessä osassa esittelen teille tämän blogin kirjoittajien tyypillisimpiä kenkävalintoja kesästä talveen. Toisessa osassa taas on luvassa kaikenkattava kenkien hoito-opas (huomaako ehkä, että aihe on sydäntäni lähellä?), sekä mahdollisesti muutamia vinkkejä koroilla kipittelyyn, joita tämä ihana lukijamme myös toivoi.

Ennen kuin aloitan varsinaisen kenkähöpinän, jolle ei loppua hetkeen näykään, haluaisin ihan yhteisesti kiittää kaikkia teitä CDR:n lukijoita, jotka esitätte rohkeasti juttutoiveita! KIITOS! Kaikki juttutoiveet otetaan ilolla vastaan, ja jos suinkin mahdollista, ne myös toteutetaan. <3

No niin, rohkaiskaa itsenne, sillä minulle on annettu tekosyy puhua kengistä, ja kun minä alan vaahdota jalkineista, voi siinä vaahdon määrässä kylpeä! Mitäpä siis löytyykään CDR-tyttöjen kenkäkomeroiden kätköistä?

Kata

Katan kenkämaku on meistä neljästä kenties lähimpänä perinteistä lolitaa. Kata ei yleensä viihdy korkeissa koroissa, vaan suosii matalakantaisia kenkiä, kuten nämä Angelic Prettyn teaparty- ja Baby, the Stars Shine Bright’n Heart Buckle –kengät. Hänen värivalintoihinsa kuuluvat pastellisävyt ja valkea.

Talven tullessa Kata käyttää näitä ihania Baby, the Stars Shine Bright’n pompulatalvisaappaita – ja niin muuten käytän minäkin. :D

Mimi

Mimille tyypillistä on kenkien sirous, naisellisuus ja toisinaan myös goottimaiset vivahteet. Hänen värivalintansa on lähes aina musta. Mimi on hurahtanut Minna Parikan kenkiin, kuten minäkin, ja hänen kaapistaan löytyvät mm. nämä ihanat Parikan Jodiet! Toinen kenkäpari, jonka yhdistän nimenomaan Mimiin, ovat nämä Pleaserin mustat, mieleenpainuvat goottisaappaat. Näyttävyytensä vuoksi ne sopivatkin mahtavasti esimerkiksi photoshootteihin ja muotinäytöksiin.

Talvella Mimin ykkösvalinta ovat erilaiset nyöritetyt nilkkurit, jotka henkivät vanhanajan eleganssia. Värivalintana luonnollisesti goottilolitan arvolle sopiva musta.

Sanni

Sanni valitsee usein jalkaansa keskikorkean koron, vaikka käyttää hän myös matalakantaisia kenkiä olosuhteiden pakosta. Sanni on kerran todennut minulle, ettei hänellä voi olla yhtä hieno olo matalissa kengissä; kyllä sitä korkoa olla pitää (vaan ei tietenkään liikaa). Sannin kengissä on myös nähtävillä naisellisuus, vanhanaikaisuus ja hillitty eleganssi. Erilaiset nyörikengät ovat hänellekin mieluisia, ja valittu väri useimmiten musta.

Talvella myös Sanni suosii korollisia nilkkureita, mutta käyttää lisäksi myös matalakantaisia saappaita.

Mari

Minä olen meistä neljästä ehkä kaikkein hurahtanein kenkiin (ja siksi teen nämä postauksetkin niin innoissani). Mimin lailla minäkin olen aivan rakastunut Minna Parikan kenkiin. Suosikkimallini on Raquel; lisäksi kotoani löytyy kolmet muut Parikan kengät, ja kymmenittäin muita kenkiä. Minulle on kertynyt kenkiä enimmäkseen valkeana, vaaleanpunaisena sekä metallinsävyissä, mutta on minulla yhdet kirkkaan punaisetkin (ja jopa leopardikuvioisia!). Pyrin valitsemaan siroja, korkeakorkoisia kenkiä, joissa on ihania yksityiskohtia. Etenkin rusetit ja sydän-teemat sulattavat sydämeni.

Tänä talvena myös minä aion kipsutella Babyn pampulasaappaissa. Käytän talvella myös Parikan Gracie-saappaita, monia muita saappaita ja erilaisia nilkkureita.

Kuka ei malttaisi odottaa seuraavaa osaa? Kenestä taas kengät kuin kengät kelpaavat, ja kaikki kohkaaminen on turhaa? Kommenteissa voitte jakaa mielipiteitänne kenkäasioista (ja tietysti tästä postauksestakin).

8 kommenttia:

 1. On teillä kaikilla kyllä sievä maku! Odotan innolla seuraavaa osaa kengistä. Jos saisin sanoa suosikkini, sanoisin Mimin kauniit kengät. Pidän toki kaikista muista aivan yhtä paljon! :)
  Eilen löysin muuten kirpputorilta 70-luvun retrokorkokengät. Rakastuin niihin, maksoivat vain sen 12 euroa, mutta missäpä minä niitä käyttäisin eikä minulla ollut edes rahaa riittävästi mukana. Muuta turhuutta tosin tuli osteltua, vaikka olisi pitänyt ostaa vaatteita. :D
  Hän, joka ei osaa päättää nimeään

  VastaaPoista
 2. Hän, joka ei osaa päättää nimeään: Kiitos kommentistasi! Mimin kengät ovat tosiaan aivan ihania, vaikka minkä kenkähöpsöydessäni fanitan meidän kaikkien kenkiä. XD Vain teapartyista en henkilökohtaisesti pidä, mutta Katalla ne kyllä näyttävät suloisilta. :3

  Kiva kuulla, että olet löytänyt muuta kivaa, vaikka jouduitkin jättämään kengät kirpparille! :D

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus, en malta odottaa seuraavaa<3!
  Rakastan kenkiä ja minulta löytyy niin matalia kenkiä kuin korkeitakin. Korkokengät ovat minulle suuri rakkaus, tosin rakastan myös maihareita (mitä mieltä olet niistä lolitassa:,>?) ja mielestäni uggit, varsinkin vaaleanpunaiset käyvät hyvin lolitaan ja niitäkin tosiaan saa vaikka mistä:,D!
  Tykkään teidän kaikkien kengistä, mutta suosikkini ovat ehdottomasti Sannin naiselliset korkkarit:). Tykkään kyllä myös sinun ja Katan pampulasaappaista ja Mimin mustista Minna Parikan kengistä--> ahh, kumpa omistaisin joskus Minna Parikan kengät<3!

  VastaaPoista
 4. Iris: Kiitos kommentistasi! Minun mielestäni maiharit voisivat sopia punk-, ehkä jopa gootti-lolitaan, mutta niiden yhdisteleminen vaatisi jo loistokasta tyylisilmää. UGGit pastellisävyisenä taas voivat sopia oikein sweetteihin koordinaatioihin.

  Minna Parikan kengät vievät tosiaan sydämen! Vain pari vuotta sitten haaveilin myös että voi kun saisi joskus edes yhdet Parikan kengät, ja nyt niitä on jo useita. Eli etköhän sinäkin vielä saa omasi! :D

  VastaaPoista
 5. Voisitteko tehdä postauksen, jossa kerrotte, miten noita vaatteita voi tilata? En ymmärrä japania :(

  Tosi kiva kuitenkin tää kengäpostaus. Ihania jalkineita <3!

  -Kitty-

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Kiitos tuhannesti, että toteutit tämän höpsön toiveeni (ja varsinkin näin innokaasti) :) En malta odottaa toista osaa! Ja aivan mahtavia nuo tieddän kenkänne. Varsinkin Mimin Minna Parikat osuivat suoraan sydämeen <3

  VastaaPoista
 7. Kitty: Enfant Terrible -foorumilla (enfantterrible.fi) on monia keskusteluja aiheesta. Tässä esim. muutama hyödyllinen linkki, josta voit katsoa ohjeita:

  http://www.enfantterrible.fi/index.php?topic=1008.0

  http://www.enfantterrible.fi/index.php?topic=992.0

  http://www.enfantterrible.fi/index.php?topic=1363.0

  Kuten huomaat, aihetta on jo käsitelty muualla niin laajasti, että meidän olisi aika turhaa sekoittaa omaa lusikkaamme soppaan. Toivottavasti linkeistä oli hyötyä! :)

  Anonyymi: Kiitos itsellesi juttuvinkistä, ja mukavaa, kun tykkäsit valmiista jutusta! <3 Minä rakastan kenkiä intohimoisesti, joten kivaahan näitä on sinun antamallasi hyvällä tekosyyllä postailla. ;)

  VastaaPoista
 8. Kiitti hirveesti linkeistä (:!

  -Kitty-

  VastaaPoista