maanantai 25. heinäkuuta 2011

Suklaakakkuset

Kuten lukijamme ovat huomanneet, ruoka on hyvin oleellisessa osassa aina, kun tapaamme toisiamme. Jos emme mene kahvilaan nauttimaan teetä niin olemme piknikillä tai jonkun meistä luona maistelemassa itseleivottuja herkkuja.
Haluan jakaa kanssanne yhden suosikki reseptini. Suklaakakkusten ohje on hyvin yksinkertainen, mutta vaatii hiukkasen aikaa.


 250 g tummaa suklaata
250 g voita
5 kananmunaa
2½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Sulata paloiteltu suklaa ja -voi vesihauteessa mahdollisimman tasaisella lämmöllä. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
4. Lisää vaahtoon vuorotellen suklaa ja jauhot koko ajan varovasti sekoittaen. Suosittelen jauhojen siivilöimistä taikinaan.
5. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja lusikoi se muffinivuokiin. Itse käytän silikonista valmistettuja noin 5cm syviä muffinivuokia, joita saa ostettua esimerkiksi Confettista.
6. Paista kakkusia 175 asteessa uunin keskitasossa 20-30 minuuttia, tai niin kauan kunnes sisusta on kypsä ja pinta kauniin ruskea.
Jos käytät silikonivuokia niin anna kakkusten jäähtyä ennenkuin irrotat ne vuoasta.

Suklaakakkuset on ihania tarjoiltavia sellaisenaan, mutta halutessaan ne voi myös koristella erilaisilla päällysteillä. Kesäpiknikiä varten valmistin kakkusten päälle pursotettavan tuorejuustomoussen ja lopuksi lisäsin koristeiksi tuoreita vadelmia ja valkoisia viinimarjoja.

Mari approves! .D


Lopuksi sallittakoon pieni mainostus! 
Herätin vanhan blogini - Talviyön - henkiin. Talviyö seuraa koulutöitteni etenemistä, mutta postailen sinne myös muita opintoihin liittymättömiä kuvia ja luonnoksia. Lolitaan liittyvää sisältöä on luvassa erittäin varmasti, joten blogini saattaa kiinnostaa Cortile de Roses'n lukijoita.

1 kommentti: