perjantai 18. helmikuuta 2011

Sisustussalaisuuksia

Yleispäteviä neuvoja


Sisustaminen on kuin koordinointia joten on järkevää valita yksi väripaletti yhteen huoneeseen. Väripaletti voi löytyä verhokankaasta, kauniista tyynystä tai vaikka teekupista. Helpointa on valita yksi pääväri ja kaksi niin sanottua korostusväriä. Joissain tapauksissa yksikin korostusväri riittää.
Jos tilanteesi on niin onneton että et saa maalata seiniä hyödynnä tauluja, verhoja ja muita seinille ripustettavia koristeita.
Pieneen huoneeseen saa tilantuntua asettelemalla sopivan suuruisen peilin sopivaan kohtaan. Lattiatilaa tämä ei tietenkään lisää mutta, heijastus hämää silmää uskomaan että huone on suurempi.

Valaistus on tärkeää. Usein näkee että huoneessa on vain yksi iso kattovalaisin. Tämä ei riitä. Kaunis huone vaatii monenlaisia valaisimia eri tarkoitukseen. On yleisvalaisimia, jotka useimmiten ovat kattolamppuja, työvalaisimia kuten lukuvaloja ja kohdistusvaloja, joilla kiinnitetään huomiota vaikka kauniiseen taideteokseen. Myös tunnelmavalaistus on tärkeää. Huolehdi siis että huoneessasi on paljon valaisimia eri tarkoituksiin. (Huomautan, että kaikkia ei ole pakko avata samalla kertaa.)
Kierrätä koriste-esineitä. Jos sinulla on kokoelma teekuppeja, pidä osaa esillä ja toisia piilossa. Koriste-esineiden vaihtaminen tuon huoneeseen nopeasti uutta ilmettä ilman kalliita ostoja.
Edullista antiikkia
Kalliista ostoista puheen ollen otetaanpa esiin antiikki. Kaikki tietävät, että antiikki voi olla ja usein onkin tuhottoman kallista. Antiikki on kuitenkin kaunista ja sopii lolimaiseen sisustukseen. Miten siis saada antiikkia järkevään hintaan?
Aloitetaan sillä, että antiikki ei koskaan, siis koskaan tule maksamaan vain 20 euroa. Antiikki on kuin brändivaatteet. Laadusta pitää maksaa. Varaudu siis siihen että, jos budjettisi on 50 euroa, saatat hyvällä tuurilla löytää koriste-esineitä tai teekuppeja.
Varaudu korjaamaan löytöjäsi. Pikkuvikainen tuoli on aina halvempi kuin ehjä. Jos siis tuolin käsinojat heiluvat tai selkämyksessä on pieni halkeama, hintakin on himpun verran halvempi kuin vastaavalla ehjällä tuotteella. Älä pelkää korjata asioita tai pyytää perheenjäsentä tai ystävää tekemään sitä puolestasi. Ja muista, että jos jokin on todella todella halpa, pysy tarkkana. Kaikkea EI voi korjata. Jos joku on liian hyvää ollakseen totta, se ei yleensä ole totta.
Suosi samaa liikettä. Kanta-asiakkuus kannattaa, varsinkin pienemmissä liikkeissä. Jos sinut tunnetaan ja myyjä on suosiollinen, tiedossa voi olla alennuksia.
Pehmeää sisustusta

Huone tarvitsee kalusteiden ja koriste-esineiden lisäksi jotain muutakin ollakseen kotoisa. On siis tärkeää panostaa verhoihin, päiväpeitteisiin ja koristetyynyihin.
Halvin tapa saada kyseisiä tarpeita on tehdä ne itse. Jos pystyy ompelemaan lolitamekon, ei tyynyjen tai verhojen ompelu tule aiheuttamaan ongelmia. Saumat ovat suoria ja kaavoitus yksinkertaista. Ainoa ongelma lieneekin sopivien kankaiden valinnassa, ja niistähän voi ajoittain olla suorastaan runsauden pula. Alussa mainitsemani väripaletti käy tässä vaiheessa hyödylliseksi. Valitse kankaita, jotka sopivat valitsemasi palettiin ja pysy niissä.

Pehmeä sisustus luo usein huoneeseen tunnelmaa. On siis hyvä tietää millaista tunnelmaa olet hakemassa. Jos haluat kevyttä ja romanttista valitse kevyitä kankaita, kuten sifonkeja, kukallisia puuvillakankaita ja vaaleita pitsejä. Goottilainen tunnelma taas vaatii tummasävyistä samettia, mustaa pitsiä ja rohkeimmille PVC:tä ja nahkaa. Söpön sisustuksen ystävä nauttii pastellisävyisestä satiinista ja röyhelöistä
Brändiä huoneeseen

Helpoin tapa saada lolitaa sisutukseen on yksinkertaisesti esitellä mekkoja. Onnekkaimmat pukevat mekon mallinukkensa päälle ja koordinoivat sen ylle vaikka kokonaisen asun. Vähemmän onnekkaat voivat hyödyntää naulakkoja ja oven nuppeja saadakseen upeat lolitaluomuksensa esille.
Jotkut brändit valmistavat myös sisustustuotteita. Äkkiseltään mieleen tulevat Victorian Maidenin rasiat, peilit ja teekupit sekä Moitién lakanat. Tietenkään kaikilla ei ole varaa eikä halua hankkia moisia ylellisyyksiä, ja mitäpä niillä tekisikään. Ainakin minulle mekkojen esille asettaminen riittää.
Ihmemaa yhden klikkauksen päässä
Brändeistä pääseekin kätevää aasinsiltaa (Eheheh)pitkin internetin ihmemaahan josta voi löytää kaikkea inspiraatiosta kalusteisiin. Myös hintataso on usein yllättävän edullinen vaikkakin antiikista joutuu edelleen maksamaan.

Suosikkipaikkojani netissä on Victorian Trading Company, jonka sivuille eksyn yhä uudelleen inspiroitumaan ja ihastelemaan. Vaikka kotini ei aivan viktoriaaninen olekaan (vielä) niin sivusto tarjoaa minulle paljon ihastuksen aihetta ja houkutuksia.
Toinen suosikkisivustoni on ehdottomasti Etsy, josta löytää kaikkea käsintehdyistä teekupeista vintageen ja jopa antiikkiin. Jälleen kerran houkutusten määrä on suunnaton. Itse olen ostanut etsystä ihanan rokokootyylisen käsipeilin.
Mimi Elizabetha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti