tiistai 2. elokuuta 2011

Pupulaukun evoluutio

Jokainen vähänkään lolitamuotia tunteva on varmasti törmännyt Baby, the Stars Shine Bright’n pupulaukkuun, bunnybearbag’iin, usakumyaan (rakkaalla lapsella monta nimeä). Babyn pupulaukuista on turhuudestaan huolimatta, tai ehkä juuri sen takia, tullut lolitamaailman statussymboleita.

Babyn pupuset jakavat mielipiteitä; toisten mielestä niiden laserkatse on karmea, toiset taas eivät voi vastustaa niitä. Toiset ovat sitä mieltä, että ne tulevat yöllä hymyillen kuristamaan sinut (ihan totta, eräs ystäväni sanoo minulle näin aina, kun vierailee luonani ja näkee pupulaukkuni), toiset taas pitävät niitä must have –asusteena.

Babyn rakastettu ja vihattu jänönalle ei kuitenkaan ole aina ollut sen näköinen, millaisena useimmat meistä ovat sen oppineet tuntemaan. Tutustutaanpas vähän kanilaukkujen värikkääseen historiaan.

Vuonna 2002 Baby julkaisi ensimmäisen versionsa pupulaukusta, joka tulisi aikanaan nousemaan niin suureen suosioon. Katsokaa, mikä reppana! Olisitko sinä valmis maksamaan tästä turresta 21,800 jeniä (noin 194,70 euroa)?

Vuonna 2005 Baby yritti uudestaan, ja ensimmäinen pupurassukka sai itselleen – poikakaverin! Kyllä vain, pitihän yksinäiselle tytölle uros saada. Poikapupu on jo saanut kuuluisat lasersilmät, jotka sen onnettomalta tyttökaverilta puuttuu. Lasersilmien myötä myös hinta kohosi luonnollisesti korkeammaksi.

Ilmeisesti viimeistään vuonna 2007 pupulaukku sai nykyisen muotonsa. Minipupureppu on jo kerrassaan suloinen.

Vuonna 2007 julkaistiin myös erityisesti Pariisin liikettä varten tarkoitettu pupulaukku. Sen tassussa oli kirjailtuna Eiffel-torni, ja sitä sai myös näin hurjassa värissä tavallisen valkean ja vaaleanpunaisen lisäksi.

Vuonna 2008 julkaistiin pupulaukku toisenlaisella kirjailulla.

Vuosi 2009 toi päivänvaloon jälleen uuden värimutaation pupujen kirjavaan heimoon. Uutuudella oli erikoiset, sähkönsiniset silmät – ehkä tällä kosiskeltiin Moitién faneja pupulaukun ostajiksi?

Vuosi 2010 toi tullessaan kolme muunnosta pupujen rotuun. Tavallisen lisäksi jalostettiin nyt mini mini –pupureppu.

Voitteko tätä uskoa, pupulaukku myös kirjaimellisesti taipui kaulan ympärille! Mikä olisikaan ihanampaa, kuin sananmukaisesti kääriytyä pupuusi – vai?

Jäämme varmasti innokkaina odottamaan, minkälaista rodunmuutosta tai akrobatiaa pupulaukku tulevaisuudessa kokee. Miten olisi vaikka pupulapaset? Tai pupuaamutossut? Kenties kuitenkin kokonainen pupuaamutakki, jonka hupussa olisi pupunkorvat ja naama? Entäs, jos iänikuisten tylsien teekuppien sijaan julkaistaisiin usakumya –kahvimuki, luonnollisesti Baby’n logolla varustettuna? Näitä odotellessa.

[Kuvat, hintatiedot ja vuosiluvut: Lolibrary.]

13 kommenttia:

 1. Ensimmäinen bunnybearbag on tosi söpö! :'D

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Omalla, ruttuisella tavallaan kyllä! Pakko silti sanoa, etten moisen turrikan kanssa kehtaisi julkiselle paikalle lähteä. Nykyisesenkin pupulaukun kanssa tulee välillä mietittyä, että kehtaako sen kanssa mihinkään mennä. :'D

  VastaaPoista
 3. Olipas tämä mielenkiintoinen postaus! Minustakin tuo ensimmäinen reppana on jotenkin aika söpö:,D, seuraavaa pupulaukkua odotellessa^^...

  VastaaPoista
 4. Iris: Kiitos! Hauska kuulla, että postaus on mielenkiintoinen. :) Ensimmäinen pupuli näkyy keräävän lukijoilta (sääli?)pisteet! <3

  VastaaPoista
 5. Aika mielenkiintoista, en ole itse tullut pahemmin ajatelleeksikaan noita laukkuja, saati sitten että olisin aiemmin tiennyt, että yhdellä ystävälläni täällä on Pariisipupu!

  http://breidholt-kaino.blogspot.com/2011/08/fru-berglaug-is-where-we-go.html

  VastaaPoista
 6. Kaino: Kiitos! Mukavaa, että juttu oli mielenkiintoinen. Hienoa, että osaat nyt tunnistaa ystäväsi kanin rodun oikein, eikös? ;D

  Iselläni on lemmikkeinä kaksi Babyn tavallista pupua, sekä kääpiöluppakorvakani Kieran Ihana Odessa. :D

  VastaaPoista
 7. Vuoden 2007 puplaukku oli söpöin! Oi, mitkä lasersilmät! :D

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: Minustakin se on söpöin, juuri tuollaisia ne omat pupuni kai myös ovat. :D

  VastaaPoista
 9. Tämä oli mielenkiintoinen postaus.
  Nyt tiedän taas vähän enemmän babyn pupulaukuista. ^^

  VastaaPoista
 10. FullMoon: Kiitos! Mukavaa, että se kiinnosti. :3

  VastaaPoista
 11. tämä oli todella mielenkiintoinen postaus! :) ensimmäisen pupuni tulen saamaan luultavasti joululahjaksi, tuskin aikaisemmin, kun niin kovin hintavia ovat :(

  VastaaPoista
 12. Tällee btw et aivan järkyttävän lumoava blogi sinulla! :D

  VastaaPoista
 13. Anonyymi: Kiitos! Kovin ne ovat hintavia, kieltämättä. :D

  Rosi: Kiitos sinullekin! Cortile de Roses ei kuitenkaan ole minun blogini, sitä pitää lisäkseni kolme ystävääni Sanni, Mimi sekä Kata. CDR on meidän yhteisblogimme.

  Oma (myös lolitaan liittyvä) blogini löytyy täältä: http://newvoguechildren.blogspot.com/

  VastaaPoista