torstai 6. toukokuuta 2010

Riikinkukkokupit ja fanttikannu

Kun lolitaan pukeutuu tarpeeksi pitkään, alkaa kiinnostua kaikenlaisesta "lifestyle hömpästä". Tyttöjen kanssa yhteinen innostus onkin tee ja astiat.
Uskallan väittää, että teen nauttimisesta saa helposti esteettisemmän hetken panostamalla hiukan astiastoon. Posliiniset kupit tasseineen, hopealusikat ja -sokeripihdit, sekä muut asiaan kuuluvat astiat saa nykyään kerättyä suht edullisesti. Suurin ongelma lieneekin se, että varsinkaan vanhoja astioita ei usein löydy koko sarjaa - vaan esimerkiksi pari kuppia ja lautasta ilman, että kannusta olisi tietoakaan. Nykyään ei onneksi ole tyylirike keräillä eripari astiastoa itselleen. On oikeastaan aika veikeätä jos kaikilla teekutsuille kutsutuilla on erilainen kuppi ja asetti. Kannu ja lusikatkin voivat olla erisarjaa. Jonkinlainen teema on kuitenkin hyvä olla. Esimerkiksi itselläni teemana ovat kulta, sininen ja valkoinen. Ruokailuvälineet yms saavat kuitenkin olla hopeisia.

"Hätäratkaisu".
Kuvassa isoäidiltäni saadut Neuvostoliitossa valmistetut posliinikupit. Kuppeja ja lautasia minulla on täydet 12 kappaletta, mutta kannu on oikea murheenkryyni. Voitte uskoa, että sinikultavalkoista kannua saa hakemalla hakea löytämättä yhtään sopivaa.
Äitini bongasikin tuon elefanttikannun lehdestä ja kävin Marin kanssa katsomassa sitä liikkeessä. Mukaanhan se tietenkin lähti. Mielestäni fantti sopii hyvin kuppien eksoottisempiin riikinkukkoihin.
Kannun löytää 14,90 eurolla Indiskasta jos joku kiinnostuu. Kannattaa tosin tarkastella tarkkaan ennen ostamista, sillä osassa kannuista oli virheitä ja kannet eivät istuneet kovin hyvin.
Laaduiltaan ja taustoiltaan kupit ja kannu eivät tietenkään sovi yhteen, mutta... :D